Om oss

PAN Norge er nasjonal gren av Physicians Association for Nutrition (PAN) International og har som mål å gi kvalitetssikret kunnskap til helsepersonell, allmennheten og beslutningstakere om betydningen av et sunt plantebasert kosthold for å fremme god helse, forebygge og behandle sykdom.

Physicians Association for Nutrition – PAN International jobber for bredere undervisning innen ernæring for legestudenter og tilbyr evidensbasert undervisningsmateriell om kostholdets potensial for forebygging og behandling av ulike sykdommer. PAN Internasjonal arrangerer vebinarer for legestudenter i hele verden.

Det er bred faglig enighet om at kosthold basert på sunne, ikke-prosesserte råvarer fra planteriket – frukt, grønnsaker, fullkorn, belgvekster, nøtter og frø – har et stort potensial i å fremme god helse og forebygge hjerte- og karsykdommer, diabetes type to, overvekt og flere typer kreft, som er vår tids største folkehelseutfordringer.

Studier-et mer plantebasert kosthold-forebygge livsstilssykdommer

Milliardsubsidiene til kjøttindustrien og lovpålagt reklame via matprat.no og melk.no skader folkehelsen – vi vil endre landbrukspolitikken

80 prosent nordmenn spiser for mye mettet fett (hovedkilden er meieri og rødt kjøtt. 80 % spiser for lite frukt og grønt. Samtidig brukes 80 prosent norske landbrukssubsidier, over ti milliarder kroner årlig, til å støtte kjøtt- og meieriproduksjon. I tillegg pålegger norsk lov (omsetningsloven) bønder til å drive generisk reklame for kjøtt og meieriprodukter.

%d bloggers like this: