Spør om plantebasert kosthold hepla.no

Spør oss om et sunt kosthold

Informasjon på denne nettsiden, samt våre svar erstatter ikke en pasient-lege-kontakt. Se ansvarsfraskrivelse her

Vi svarer på spørsmål om vegetarisk, vegansk og et mer plantebasert kosthold i relasjon til ernæring og helse. Vi svarer også på spørsmål om hvordan gå over til vegansk, vegetarisk og et mer plantebasert kosthold (hvordan kutte ut kjøtt og andre matvarer fra dyreriket og hva disse bør erstattes med). Send ditt spørsmål til post@hepla.no  Dette er gratis.

Du kan velge mellom å spørre lege her og ernæringsfaglig rådgiver her

Ønsker du derimot en individuelt tilpasset kostholdsplan og en individuell konsultasjon (mot betaling), kan du kontakte en av  våre ernæringsfaglige rådgivere, Nina C. Johansen og Pernilla Berg. Begge har en solid utdannelse innen ernæringsfaget, har gitt mange konsultasjoner og spiser plantebasert selv. Nina Johansen driver nettstedet plantebasertkosthold.no

Vi svarer ikke på generelle spørsmål om helse.

Ofte stilte spørsmål om vegansk og vegetarisk spørsmål – les her: Vegetar og vegansk mat

Har du en sykdom eller en tilstand og ønsker en individuell konsultasjon ang. denne og kosthold, spør først og fremst din fastlege eller din lege/kontaktperson i spesialisthelsetjenesten. Be eventuelt disse om å vurdere å henvise deg til en klinisk ernæringsfysiolog. Alle kliniske ernæringsfysiologer bør ha kunnskap om plantebasert kosthold. Opplever du at dette feiler, kontakt oss på post@hepla.no.  Vi kan da forsøke å videreformidle ditt spørsmål til en (privatpraktiserende) klinisk ernæringsfysiolog.