Å spise mer frukt kan redusere risikoen for erektil dysfunksjon (impotens).

Mer av plantekost beskytter mot impotens (erektil dysfunksjon)

De som spiser sunn plantekost – frukt, grønnsaker, fullkorn og belgfrukter – har redusert risiko for å utvikle impotens. Dette ifølge en studie publisert i tidsskriftet for urologi BJU International.

Forskerne fulgte 21 942 middelaldrende menn i omtrent 20 år, som alle var deltakere i Health Professionals Follow-Up Study. Tilstedeværelsen av impotens ble vurdert hvert fjerde år med et spørreskjema. Deltakerne ble deretter delt inn i statistiske grupper avhengig av hvor mye sunn plantebasert mat de spiste.

Les også: Hvorfor er grønnsaker og frukt så sunt?

Det ble funnet at de som spiste den sunneste plantekosten hadde 18 % lavere risiko for impotens, sammenlignet med de som spiste minst.

Denne forskjellen er ganske signifikant hvis vi tar i betraktning at forskjellen i kostholdsmønstre ikke var så stor mellom disse to sammenlignede gruppene. For eksempel var overholdelse av amerikanske kostholdsråd (AHEI-2010) i gjennomsnitt henholdsvis 59 % og 45 %.

Forfatterne oppfordrer til å velge plantebasert kosthold, både for helsen og miljøet:

Conclusions

Encouraging a healthy plant-based diet may be an environmentally sustainable intervention for men interested in maintaining erectile function.

Kilde: Yang et al, Plant-based diet index and erectile dysfunction in the Health Professionals Follow-Up Study, BJU International, 28 April 2022 doi:10.1111/bju.15765 Lenke er her

Studien er også omtalt av Läkare för framtiden i Sverige.