PAN Academy ernæring for leger

Online kurs i ernæring for leger og medisinstudenter

Vi har noen veldig spennende nyheter å dele! PAN International har lansert sin splitter nye nettbaserte utdanningsplattform, PAN Academy.

Denne nye delen av nettstedet tilbyr gratis ernæringskurs på forespørsel for medisinstudenter, leger og helsepersonell. Omtrent alle som ønsker å forbedre kunnskapen om hvordan ernæring spiller en viktig rolle for helsen, kan se videoleksjonene og ta quizene.

Første modul i PAN Academy – «Power of Nutrition»

Vår første modul «Power of Nutrition» gir deg en oversikt over ernæringens betydning for helsen, og introduserer sammenhengene mellom kosthold og kronisk sykdom, klimaendringer og nye pandemier. Flere moduler kommer snart! Dette er kvalitetssikret, moderne og oppdatert kunnskap utarbeidet av leger og ernæringsfysiologer.

Besøk PAN Academy for å finne ut mer og komme i gang! Her begynner din reise for å lære enda mer om ernæring! PAN Academy er PAN Internationals læringsplattform hvor du kan ta din ernæringsutdanning i egne hender. PAN tilbyr gratis online videokurs for medisinstudenter, leger og annet helsepersonell som ønsker å lære mer om ernæring, samt hvordan kosthold kan være en del i forebygging og behandling av de vanligste sykdommene.

Sjekk leksjon 4 – om oksidativt stress

Oksidativt stress refererer til kronisk metabolsk stress som er forårsaket av enten utilstrekkelig eller overdreven næringstilførsel.
Dette videoklippet er fra leksjon 4 av vårt nye nettbaserte videokurs «Power of Nutrition» hvor Cirus forklarer mer om de underliggende mekanismene som fører til kronisk sykdom.

Se hele kurset gratis ved å gå over til PAN Academy – https://bit.ly/academy-oxidative-stress

Leksjon om fedme og NCD (ikke-smittsomme sykdommer)

Fedme er en grunnleggende årsak til de viktigste NCDene, eller ikke-smittsomme sykdommene. Dysfunksjonelt fettvev fører til kronisk lavgradig betennelse som ligger til grunn for kostholdsrelaterte NCDs som hjerte- og karsykdommer.

Dette videoklippet er fra leksjon 4 av vårt nye nettbaserte videokurs «Power of Nutrition» hvor Cirus forklarer mer om de underliggende mekanismene som fører til kronisk sykdom. Se hele kurset gratis ved å gå over til PAN Academy – https://bit.ly/academy-obesity

Les mer om rollen til adipokiner i modulering av systemiske inflammatoriske responser som bidrar til kardiovaskulær sykdom i denne studien skrevet av Nakamura, K et al. (2013): https://doi.org/10.1016/j.jjcc.2013.11.006

Webinaropptak – slik hjelper du dine pasienter med å spise sunnere!

16. oktober var verdens matvaredag. Denne dagen markeres med mål om folkeopplysning og handling over hele verden: Matsikkerhet, sunt kosthold og bærekraftig mat for alle.

I år var fokuset på #FoodHeroes.Som helsepersonell har vi alle mulighet til å være mathelter for pasientene våre ved å hjelpe dem med å skape sunnere matvaner. Vitenskapen rundt hvilke sunne spisemønstre som forebygger og/eller reversere kronisk sykdom er ganske tydelig. Implementeringen av bevisene i medisinsk praksis og medisinsk utdannelse har imidlertid fortsatt stor oppside.

Derfor er oktober en riktig måned for å dele dette webinaropptaket med alle: Dr. John Allman & Dr. Sean Owens | Nutrition in medical practice | PAN Webinar January 26 2021

Tilbake i januar 2021 hadde PAN International gleden av å holde samtaler fra Dr. John Allman og Dr. Sean Owens, grunnlegger av Plant-Based Doctors Ireland og medlemmer av Irish College of General Practitioners (ICGP) og @[364470697430 943:274:Irish Doctors for the Environment-IDE]. Sjekk opptaket på Youtube her

På dette webinaret deler de sin kompetanse og gir noen gode praktiske gjennomføringsråd for helsepersonell, som kan deles videre med pasientene. Her er det flere gode tips til hvordan du kan hjelpe pasienter med å innføre sunnere kostholdsvaner på en effektiv. Ikke gå glipp av oppskriften som John gir og kanskje frokost blir ditt eneste måltidsmestring. Våre handlinger er vår fremtid!