Den nye kostholdsplanleggeren (1) gir deg mulighet til å følge med på ditt kosthold.

Kostholdsplanleggeren – lag din egen, gratis matplan!

Planlegg kosten din og sjekk om kosten din er sunn og gir nok (ikke for mye og ikke for lite) næring, gratis! Det er enkelt å finne ut hvor mye protein, vitaminer og mineraler du får i deg, nøyaktig, og om dette dekker dine behov. Du kan også lage din egen kostholdsplan/matmeny, med et par konkrete tips og nettbasert kostholdsplanlegger fra Helsedirektoratet.

  • Få oversikt over hvor mye kalorier, protein o.a du behøver, og hva slags matvarer du bør ha i kosten din.
  • Finn ut hvordan planlegge mengden kalorier/energi, protein og andre næringsstoffer i en kosten din
  • Få en kort veiledning til kostholdsplanleggeren.no og flere praktiske tips!

Hvordan lage en kostholdsplan – beregne/planlegge mengden kalorier/energi og næringsstoffer i kosten din? Klikk her for å lese

Hvor mye kalorier per dag du får med maten, kan kostholdplanleggeren regne ut for deg. Når du begynner, er det viktig å ha et mål på næringsstoffer, avhengig av ønsket resultat. Derfor er det lurt å vite litt av grunnleggende info om næringsstoffer!