Stadig flere barn kutter ut kjøtt og meieriprodukter

Andelen barn og unge som spiser vegetarisk /vegansk øker i hurtig tempo! En landsomfattende undersøkelse av 1500 britiske barn fant at èn av ti barn mellom åtte og 16 år nå er vegetarianer eller veganer, melder The Sun

Undersøkelsen, som er utført av den vegetariske matprodusenten Linda McCartney Foods, fant også at nesten halvparten av barna prøver å kutte ned på sitt kjøtt- og meieriforbruk.

44% av deltakerne i undersøkelsen kuttet ut kjøtt, “for å være snillere mot natur og dyr». 30 % sa at de valgte kjøttfritt for å redusere påvirkningen på miljøet. Et ønske om å forbedre helsen var en motiverende faktor for 29 % av barna/ungdommen, og nesten to av fem (19 %) deltakere droppet kjøtt bare fordi de foretrekker plantebasert mat.

Vegansk kosthold er sunt og trygt for barn, og staten har lagd egne retningslinjer og informasjonsnettsider for mat og måltider for barn i barnehagen, barneskole og videregående skole.

Det er for lengst anerkjent at et balansert vegansk kosthold med tilskudd av vitamin B12 passer for alle, og staten har kostråd til barn alle aldersgrupper. Les mer her om kostråd for barn

Les mer her hva store fagpaneler og myndigheter har uttalt om vegansk kosthold, helse og næringsbehov