HePla er nominert til The Nice Awards 2017 pris

HePla er nominert til Nice Awards 2017!
HePla er nominert til The Nice Awards 2017 – som en organisasjon som gjor en god jobb for vegansaken!

Helsepersonell for planetbasert kosthold er nominert til en pris The Nice Awards 2017 – Norges første prisutdeling for veganske aktører, som arrangeres for første gang i år. Datoen er lørdag 13. mai, og prisvinnere blir kåret på Oslo Vegetarfestival. Hvis du mener at HePla gjør en god jobb for å fremme vegansk kosthold og avlive mytene om at mennesker bør spise mat fra dyr for å få i seg nok næringsstoffer, stem på HePla!

HePla er nominert til pris i kategorien The Nicest Organisation. Det er flere kategorier på The Nice Awards, og du kan også stemme på den beste veganske bloggen, den beste veganske matleverandøren, det beste veganske produktet, det beste veganske restaurantet og så videre. Vegan Norway og Oslo Vegetarfestival  står bak dette initiativet.
Oslo Vegetarfestival  som arrangeres 13. og 14. mai på DogA og Kulturkirken Jacob, i Hausmannsgate i Oslo blir vertskap for The Nice Awards 2017. Klima- og miljøminister Vidar Helgesen skal åpne Oslo vegetarfestival 2017 .
– Jeg ser frem til å komme på Oslo Vegetarfestival og få inspirasjon til nye vegetariske matretter. Hvis vi skal klare å kutte klimagassutslippene, er matvanene våre en del av løsningen. Vi må spise mindre kjøtt og mer grønnsaker. Derfor er jeg glad for å kunne støtte opp om arrangementer som øker oppmerksomheten om vegetarisk kosthold, sier minister Helgesen, som altså åpner festivalen lørdag 13. mai.
– Alle trenger ikke å bli vegetarianere, men alle kan gjøre vegetarmat til en like naturlig del av måltidsplanen som fisk, kylling og kjøtt. Hvis alle spiser et kjøttmåltid mindre i uken, er det godt for folkehelsa og dessuten vil klimagassutslippene fra landbruket gå ned med rundt 5 prosent. Det som er bra for kroppen, er også bra for kloden.

Vegansk kosthold er ikke bare bra for helsen

Selv om Helsepersonell for plantebasert kosthold jobber for å fremme plantebasert kosthold ut fra et helseperspektiv, altså med å opplyse om de mange helsefordelene et plantebasert kosthold innebærer, samt at vegansk kosthold, med tilskudd av vitamin B12, er fullverdig næringsmessig, er plantebasert kosthold bra også i mange andre sammenhenger – både for miljøet, bærekraftig ressursfordeling og selvsagt for dyrene!

Plantebasert kosthold betyr at det blir mer mat per dyrkbar jordareal og mindre utslipp av klimagasser per gram dyrket protein hvis man sammenligner med produksjon av kjøtt og andre matvarer fra dyreriket. Kosthold uten mat fra dyr og med mindre mat fra dyr betyr også at færre dyr blir oppdrettet i moderne industrialiserte systemer, som innebærer flere utfordringer med tanke på dyrevelferd. I dagens landbruk er effektivitet viktig, og dyrenes fysiologiske grenser blir ofte sprengt. Dyrene lever hele sine liv i stimulifattig miljø og trange forhold. Les mer om dyrevelferdsutfordringer på nettsider til Dyrevernalliansen. Et mer plantebasert kosthold betyr også at færre dyr blir drept.

Vil du stemme på HePla? Du kan stemme her (husk å stemme før 5. mai). Se facebook-event her.