Fagmedlemsmøte 5. januar 2017

fagmedlemsmote-januar-2017Som planlagt ble første fagmedlemsmøte 2017 avholdt torsdag 5. januar. Vi satt ved bordet som i sin tid var brukt av Norges statsminister Gerhardsen. Vi drakk kaffe og te, spiste nøtter, frukt og sjokolade. Diskusjonen var lang, interessant og forhåpentligvis produktiv. Det var hyggelig å hilse på de gamle og møte noen nye fagmedlemmer.

Vi presenterte noen ut av de viktigste nyhetene på den plantebaserte fronten:

Lege og PhD-stipendiat Mani Sadredini holdte et foredrag om kildekritikk.

Master i samfunnsernæring Nina Johansen og lege Tanja Kalchenko informerte kort om
rapporten Utviklingen i norsk kosthold – årlige målinger Helsedirektoratet har utført siden 50-tallet. Det positive er at myndighetene ønsker å redusere mengden mettet fett i matvarer, og at Linda Granlund, Helsedirektoratet, oppfordrer til en vegetarmåltid i uka. Vi har videreformidlet intervjuet publisert i Dagbladet: “For å jevne ut de sosioøkonomiske forskjellene i kostholdet, mener helseministeren at det må skje en produktutvikling. Halvfabrikata må bli sunnere. – Med mindre salt, sukker og mettet fett i halvfabrikata slipper forbrukeren å selv velge sunnere, sier Høie.”
 
Nytt år – nye muligheter. Vi diskuterte hvordan vi kan fremme plantebasert kosthold i 2017. Les mer om hva vi har gjort i 2016 her  Vi har allerede meldt oss til å holde foredrag på Oslo vegetarfestival 2017, og planlegger noen kurs.
Vi har i det siste fått flere fagmedlemmer, slik at vi nå har en ganske bred fagkompetanse i foreningen.

Plantebasert kveld for fagmedlemmer tirsdag 30. august 2016

Plantebasert kveld for fagmedlemmer tirsdag 30. august
HePla arrangerer plantebasert kveld for fagmedlemmer tirsdag 30. august

Alle som er fagmedlemmer i HePla er invititert til plantebasert kveld tirsdag 30. august kl .18! (Er du ikke medlem kan du melde deg inn her https://hepla.no/bli-fagmedlem/ )

Vi starter kl.18 i Frivillighet Norges Hus i St. Olavsgate 25 i Oslo – fem minutter gange fra Nationalteateret.

Her får du presentasjon av siste nytt på den plantebaserte fronten og det blir god tid til spørsmål og diskusjon. Det blir te, kafe, frukt og sjokolade.

Kl 19.50 går vi videre til den nyåpnede restauranten Fristelse Cafe i Kirkegata 30. Her har de mye plantebasert på menyen, og uten tvil byens beste veganske desserter!

Vi håper du har lyst til å komme!

Påmelding sendes til tanja@hepla.no innen tirsdag 23. august. NB – det er viktig med påmelding da vi må bestille bord!