God jul fra HePla, med mye grønn mat!

hepla.no
Helsepersonell for plantebasert kosthold ønsker alle god jul med sunn vegetar julemat!
Vegetartrenden har nådd Norge for fullt. Dette er en gavepakke for oss alle, også for de som ikke er vegetarianere selv, helsevesenet og myndighetene! Lavere forbruk av matvarer fra dyreriket kan løse vår tids viktigste utfordringer – både når det gjelder helse og miljø.

Her har vi samlet noen gode oppskrifter på plantebasert (vegansk) julemat

Da forskere fra Oxford satte seg ned for å beregne hvordan ulike kostholdsmønstre påvirker miljø og helse, kom vegansk kosthold (altså kosthold uten matvarer fra dyreriket) best ut både for miljøet, helsebudsjettet og menneskehelsen, sammenlignet med kosthold ihht. vestlige offentlige anbefalinger, med redusert mengde kjøtt. Les mer om studien her

FN bestemte at 2016 skulle være internasjonalt år for belgvekster. Belgvekster er sunne, miljøvennlige, bærekraftige og næringsrike matvarer som kan erstatte kjøtt i kosten. Les våre artikler om belgvekster her

Til tross for at våre myndigheter henger langt etter bl.a. Sverige, har både publikum, medier, bloggere, fagfolk, foreninger og næringslivet kastet seg på vegetartrenden. Matvarekjeder og restauranter har utvidet sitt vegetartilbud, og det har vært mange medieoppslag om vegetarkost og belgvekster. Distriktenes næringsavis Nationen etterlyste i sin leder 28. oktober økt produksjon av vegetarmat fra den norske bonden.

Alle vil ha nøttesteik, vegisterkaker og vegansk ribbe, skriver Dagbladet her 

Vi venter derfor at vegetartrenden fortsetter i 2017, noe vi i Helsepersonell for plantebasert kosthold vil jobbe hardt for.

Her kommer oversikt over våre viktigste aktiviteter høsten 2016

Vi ønsker deg en riktig God Jul og Godt Nytt År!

Julehilsen fra Nina, Mani og Tanja