Vegansk Julefestival 2016: stand og foredrag om vegansk ernæring

 Vegansk Julefestival 2016
Mani Sadredini, Tanja kalchenko og Nina Johansen sto på stand på Vegansk Julefestival 2016. Fotograf: Christoffer Krook, Vegansk Julefestival

Helgen 26. og 27. november deltok Helsepersonell for plantebasert kosthold på Vegansk julefestival 2016. Festivalen er arrangert fjerde år på rad i Oslo. Det var mange utstillere, foredragsholdere og selvfølgelig matservering – restauranter, catering og cafeer. HePla hadde stand og holdte to foredrag om vegansk ernæring – både for voksne og for barn.

Vi delte ut flere hundre brosjyrer om plantebsert kosthold, snakket med flere titalls interesserte i plantebasert kosthold, vegetarianere og veganere, og besvarte mange spørsmål. Vi har også fått flere nye fagmedlemmer.

Foredrag om vegansk ernæring for spedbarn og voksne

HePla holdte to foredrag som kan lastes ned som pdf-fil når du klikker på lenken:

Det er bred faglig enighet at vegansk kosthold kan settes sammen slik at det gir tilstrekkelig næringsstoffer, og at vegansk kosthold er trygt og fullverdig for barn i alle aldre. Man må ta noen tilskudd – men dette gjelder alle barn uansett kosthold. Helsedirektoratet har egne nettsider med gode kostholdsråd for veganere og vegetarianere, inkliudert barn. Den nyeste nasjonale faglige retningslinjen for spedbarnsernæring fra Helsedirektoratet  frarådet heller ikke vegansk kosthold for spedbarn, men gir gode råd til både kosthold og kosttilskudd hos mor og barn.

  • Foredrag om vegansk ernæring og helse: Hva veganere bør passe på: matvarer, næringsstoffer, kosttilskudd, blodprøver – last pdf her