Antallet veganere i Storbritannia har økt med 360 %

Antallet veganere i Storbritannia har økt med 360 %
Antallet veganere i Storbritannia har økt med 360 %. Det at stadig flere oppdager de helsemessige fordeler ved plantebasert/vegansk kosthold tenkes å være drivkraften bak trenden

Antallet veganere i Storbritannia har steget med mer enn 360 prosent i løpet av det siste tiåret, melder Telegraph her  Omtrent  542000 mennesker i alderen 15 eller eldre har lagt om til et vegansk kosthold. Dette ifølge en ny undersøkelse som viser at rekordmange mennesker unngår mat som stammer fra dyr.

Omtrent 542 000 mennesker i alderen 15 eller over – mer enn én prosent av befolkningen – har adoptert et plantebasert kosthold, ift. 150 000 i 2006. Ifølge The Vegan Society viser undersøkelsen at veganisme er nå en av Storbritannias «raskest voksende livsstilsbevegelser».

Undersøkelse på nesten 10.000 mennesker, utført av Ipsos MORI for Vegan Society og Vegan Life Magazine, er den største noensinne som tar sikte på å kvantifisere antallet veganere i Storbritannia.

Det at stadig flere oppdager de helsemessige fordeler ved plantebasert/vegansk kosthold tenkes å være drivkraften bak trenden. Tilhengerne av plantebasert kosthold (i stor grad de som spiser vegansk) har vanligvis gunstigere kolesterol og blodtrykk, lavere kroppsmasseindeks, og redusert risiko for å dø av hjertesykdom og kreft. Miljø- og dyrevelferdsspørsmål bidrar også til å øke tallene for dem som sier nei takk til mat som kommer fra dyr.

«Å ha over en halv million veganere i Storbritannia er fantastisk,» sier Jasmijn de Boo, administrerende direktør i The Vegan Society. «Flere mennesker enn noen gang oppdager de helsemessige og miljømessige fordelene ved veganisme, og finner ut hva som egentlig foregår i kjøtt- og meieriindustrien, noe som bidrar til at de bestemmer at de ikke ønsker å bidra til smerte og lidelse for dyr.»

Kjendis-veganere som Ellie Goulding, Jennifer Lopez og Liam Hemsworth synes å ha innflytelse, og undersøkelsen viser at spesielt ungdom  velger vegansk kosthold og vegansk livsstil. Nær halvparten av alle veganere er i alderen 15-34 (42 prosent), ifølge målingen, sammenlignet med 14 prosent i aldersgruppen over 65 år. De aller fleste veganere lever i urbane områder (88 prosent), med nesten en fjerdedel (22 prosent) i London. Målingen viser også at det er nå 1,14 millioner vegetarianere i alderen 15 år og eldre i Storbritannia.

Les også: Hvordan sette sammen et sunt vegansk kosthold? Praktiske tips er her