HePla på Oslo Vegetarfestival 2016

HePla på Oslo Vegetarfestival 2016.
HePla på Oslo Vegetarfestival 2016. Her: Mani Sadredini, Nina Johansen og Tanja Kalchenko

7. og 8. mai deltok HePla på Oslo Vegetarfestival 2016 som tok plass på DogA. Det var over 100 utstillere, mye god mat, spennende stands, foredrag og en politisk debatt. Det var ikke minst fint vær slik at mange kunne nyte maten og stemningen ute ved Akers elva.

HePla takker alle som besøkte vår stand, stilte spørsmål, delte erfaringer og fortalte sine historier. Vi er veldig glad for å kunne dele vår kunnskap om et sunt plantebasert – vegetarisk og vegansk – kosthold. Vi delte ut flere hundre brosjyrer om plantebasert kosthold. Spesielt fokuserte vi på sunne matvarer som danner basis i et sunt vegetarisk kosthold – bønner, linser, erter og kikerter, samt på næringsstoffer veganere bør huske – jod, vitamin B12 og vitamin D.

Oslo Vegetarfestival 2016-gryte
Det var mye god mat, blant annet denne gryte med tofu, grønnsaker og krydder

Det er godt å se at stadig flere familier, inkludert barnefamilier, velger plantebasert kosthold. Flere fagpersoner er positive til det å kutte ut kjøtt fra kosten.

Veganermat Oslo Vegetarfestival
Bård Reinton-Kjellhov er daglig leder i Veganermat AS, som blant annet leverer vegansk mat på dør. Den Grønne Kassa er et konsept der sunne ferske råvarer fra planteriket (grønnsaker, belgvekster, urter o.a.) med oppskrifter og beregnet næringsinnhold leveres på døren, slik at familier kan lage sunn og næringsrik vegansk mat hjemme, fra bunnen av. 95 % av varene er til og med økologiske. Her: Bård med kona Anne Kamilla. (Et eget innlegg om Den Grønne Kassa kommer snart)
Fint vær Oslo Vegetarfestival 2016
Oslo Vegetarfestival 2016 var heldig med været
oslo-vegetarfestival-2016-akers-elva
Oslo Vegetarfestival 2016 – ved Akers elva