Vegansk Julefestival 2015

HePla-vegansk-julefestival-2015
Det var en stor glede for oss i Helsepersonell for plantebasert kosthold (HePla) å spre kunnskap om at vegansk kosthold har flere helsefordeler. Vegansk Julefestival 2015, Oslo. På bildet: Nina Johansen og Tanja Kalchenko. Bildet er tatt av Jane Helen Johansen

Lørdag den 12. desember 2015 deltok HePla på Vegansk Julefestival i Oslo. Vi vil takke alle som kom innom standen vår og spurte om vegansk kosthold! Det var en stor glede for oss å dele kunnskapen med så mange. Vi hadde stand der vi viste hva man kan spise istedenfor kjøtt, nemlig linser, bønner, erter og kikerter, samt et viktig kosttilskudd veganere må ta: Vitamin B12. Vi hadde også tangmel stående på bordet, for å demonstrere en lettvint kilde til jod i kosten, og utskrift av vegansk tallerkenmodell, laget av professor i ernæring Virginia Messina.

Vi delte ut flere hundre brosjyrer, og snakket med mange, mange hyggelige mennesker, både voksne og barn, om vegansk kosthold.
Vi er virkelig overrasket over hvor stor interesse det er for kosthold uten kjøtt, melk, egg og fisk!

Les også:

Hvorfor deltok HePla i Vegansk Julefestival?

Det er nå godt dokumentert, blant annet av Helsedirektoratet, at et riktig sammensatt plantebasert kosthold har flere helsefordeler. Dette vil vi informere om flest mulig, fordi dette kan bidra til bedre folkehelse. Det er ikke så mange aktører i samfunnet som fremmer denne kunnskapen, heller ikke helsemyndighetene.  Interessen for kosthold uten kjøtt, egg, meieriprodukter og fisk øker også av andre grunner enn egen helse, som miljø og måten dyrene behandles på i moderne landbruk.

Vegetarløperen-Vegansk-Julefestival-2015
Hilde Valbjørn Hagelin, kjent som Vegetarløperen, med Julenissen! Hilde har gjort en formidabel innsats for å ordne det praktiske!

Hva er Vegansk Julefestival?

Vegansk Julefestival er et privat initiativ, og det er Thomas Olsen, kjent som Veganmannen, som står bak. Hilde Valbjørn Hagelin, også kjent som Vegetarløperen, gjorde en formidabel innsats med å planlegge alt det praktiske.

Det var fine lokaler, hele tre etasjer, der både besøkende og deltagere kunne få kaffe og lage egen te.

Veganmisjonen, Veggispreik og Veganmannen
Jane Helen Johansen (Veganmisjonen), Lars Kjelkenes Gjæver (Veggispreik) og Thomas Olsen (Veganmannen)

Det glade budskapet om vegansk matglede

Ordene «vegansk» og «jul» hører kanskje ikke helt sammen? Jul uten kjøtt? Klart er det mulig, med like mye matglede som med kjøtt! Jane Helen Johansen, forfatteren bak  Veganmisjonen – matblogg med mange sunne oppskrifter, Lars Kjelkenes Gjæver, grunnleggeren av Facebokk-gruppa Veggispreik med over 9000 medlemmer, og Thomas Olsen, har jobbet i flere år for å inspirere til matglede uten kjøtt. Og det nytter!

Vegansk-julefestival-2015
Vegansk blir stadig mer populært! Det er stadig flere som begynner å tenke før de spiser

Vegansk blir stadig med populært

Køen for å komme inn på Vegansk Julefestival var lang. Det var overraskende mange som var interessert, og til neste år planlegger Thomas Olsen større lokaler og bedre kapasitet – allerede!